Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

zajicek8

8. 4. 2008 18:17
Standardy

Standardy, to je to, co zoufale chybi. A neni nijak slyset, ze by na tom nekdo pracoval.

Napr. mam zlomenou ruku, z pojisteni je mi uhrazeno zakladni osetreni. Sadra je tezka a ma dalsi nedostatky. Pokud chci, mohu si priplatit ze lepsi material atd. Dneska zalezi na tom, ktere zdravotnicke zarizeni navstivite, pripadne jake znamosti mate.

Opravdu si zacinam myslet, ze teprve soukroma pojistovna zacne premyslet o tom, co bude standardne proplacet. Ostatni si pacient bud zaplati hotove nebo si prikoupi komercni pripojisteni.

0 0
možnosti
D

drevorubec

9. 4. 2008 9:16
Re: Standardy

Ale krome komercni casti pojisteni, je treba upravit zakonny ramec tak, aby pojistovna byla nucena se svym klientem spolupracovat. Musi fungovat princip: "Ja platim, ja potrebuji leceni, tudiz, ja rozhoduji, kdo a jakou metodou me bude lecit". Pojistovna musi fungovat jako konzultant, ktery mi pomuze s vyberem a ne jako diktator, ktery rekne: "Vykon vam mohou provest pouze tady a tady, zde je seznam nasich smluvnich ortopedu. Muzete dostat pouze tuto endoprotezu."

Ne! Zdravotni pojistovna musi fungovat jako kterakoliv jina pojistovna, ktera mi pomuze kryt vylohy na mimoradnou udalost na kterou jsem pojisten. ... Tam je bohuzel dnes dira. Vubec nemluvim o navstevach praktickeho lekare, kdyz dostanu chripku nebo anginu. Standardni ukony musi byt hrazene z povinne casti pojisteni. Stejne tak mimoradne ukony, na ktere nejsem pojisten. Tam si asi pojistovna muze dale vybirat.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

8. 4. 2008 18:07
Po osmi letech vlády ČSSD

, která zdědila zdravotnictví ve špatném stavu a která žádný výrazný obrat nedokázala zrealizovat a ani nepředstavila veřejnosti ucelenou koncepci s předpovědí vývoje.

Pan Rath pri nastupu do funkce tvrdil, ze ma koncepci zdravotnictvi v rukavu. Uz je to skoro 2 roky, ale nikdo z ni nevidel ani radek. Pouze slysime negace jakekoliv jine koncepce.

0 0
možnosti
J

jondr

8. 4. 2008 16:48
Jestli nechápete,

k čemu bylo vytvoření systému POLOsoukromých (protože regulovaných) pojišťoven, tak rovnou řekněte, že tady mohl zůstat socialismus. Dnes si každé zdravotnické zařízení může spočítat, zda se mu vyplatí koupit nějaký přístroj, protože mu OBCHODNÍ PARTNER = pojišťovna zaplatí za jeho používání nějakou CENU. Danou sice vyhláškou, ale celý vztah je založen na dobrovolnosti. Státní hospodaření takhle prostě nefunguje nikde na světě. Vždycky byste skončil u povolování, dotací... To, že je dneska CT minimálně v každém okresním městě a obešlo se to bez byrokracie a úplatků, je zásluhou této aspoň poloprivatizace. Asi nepamatujete, jak naše zdravotnictví zaostávalo za světem před rokem 1989 a nevidíte, že dnes je na běžné evropské úrovni.

0 0
možnosti
D

drevorubec

9. 4. 2008 8:12
Re: Jestli nechápete,

Podobne blbe funguje i socialni pojisteni. .... Jinak mily pane, poloprivatizace je horsi nez dobre pripravena privatizace.

V prostredi, ktere bylo zpusobil tento paskvil jenom bordel a tunely. Znovu opakuji, kdyz je dana vyse plateb a vyse uhrad, tak kde mate prostor pro konkurencni prostredi? Co to je za blbost?

Vite o tom, ze ta vase poloprivatizace zpusobila diktat pojistoven nad doktory?

Novy doktor si chce zalozit praxi, ma potencial pacientu, ale VZP s nim neuzavre smlouvu, protoze se proste tak rozhodne. Doktor tedy ani nemuze zacit podnikat, protoze tezko bude nutit klienty, aby se prehlasovali k jine pojistovne.

Z pohledu pacienta je to jeste horsi. Nemuzete si vybrat svobodne doktora. Pojistovna vam da seznam svych smluvnich partneru a tim to hasne.Proberte se a zacnete premyslet. Dekuji

0 0
možnosti
YY

Yeback

8. 4. 2008 16:33
A taky znám jednu soukromou nemocnici...

...kde po 15:00 nefunguje úrazová pohotovost, přestože před privatizací celá desetiletí byla funkční a lidé na ni byli zvyklí, a taky byla jako ekonomicky neefektivní zrušena metabolická JIP a podle "výkonu" placený personál prchá kam může. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
D

drevorubec

8. 4. 2008 16:46
Re: A taky znám jednu soukromou nemocnici...

Netržní prostředí, neschopné vedení nemocnice a stát, cobi plátce celé srandy neschopný definovat jasná pravidla, to je smrtelná kombinace.

Peněz ve zdravotnictví je dost, jenom se musí smysluplně používat.

Pokud je ten subjekt o kterém píšete tak špatný, zkrachuje, převezme ho jiný, který bude úrazovou pohotovost provozovat 24 hodin denně.

Když se podíváte na seznam úhrad, zjistíte, že např. z laboratorních úkonů, nebo operačních výkonů se dá dost slušně vyžít. Specializovaná vyšetření jsou taktéž dobře placená. Jde jenom o to, mít zájem udělat fungující nemocnici a ne jenom "dojnou krávu", kterou po vyždímání utratím.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

8. 4. 2008 15:25
Dobrej článek!

Nadhled a zdravý rozum z článku přímo čiší a já za něj díky! Opravdu R^.

Z těch stránek ministerstva doporučuji stáhnout věcné záměry chystaných zákonů. Třeba právě v oblasti pojišťoven to na tyto sesílá hodně povinností, kontroly, odpovědnosti a přitom jim říká co  se ziskem smějí a ne. Opravdu nechápu ty plané hlášky o tunelech.... Sem tam si říkám, jestli za tím vším nestojí právě peníze pojišťoven, protože najednou jim někdo téměř zatne tipec. A ještě za to budou muset zaplatit......

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

8. 4. 2008 15:14
Pana Ratha

jsem slyšel před pár lety na CRO6. Tehdy si stěžoval na Čechy jako na bandu simulantů, kteří se chodí do ordinací ulejvat. Jako příklad uváděl jakési sekretářky, co se hodí marod při rýmě s teplotou 37 stupňů, zatímco on, MUDr Rath, tehdy předseda ČLK jde s horečkou 38.5 do práce, jak je to prý na vyspělém západě běžné. MUDr Rath prodělal větší proměnu než komáří larva při změně v dospělce. Jeho ostrozrak a obnovené sociální cítění mu tady umožňuje vidět desetitisíce zbídačených lidí, kteří nemají na jídlo, střecha jim teče a kvůli třicetikoruně umírají na prazích ordinací. Co takhle umožnit lidem, co politickým tajtrlíkům nevěří, zůstat mimo ty úžasné systémy? Politici většinou slibují nesplnitelné nesmysly, slabomyslná část publika je bere doslovně a je upřímně rozhořčená, když to nefunguje. Zuří  a hledá "vinníky". Být účasten takového systému je za trest! Kdo chce Ratha, má ho mít. Já chci jediné - zůstat mimo takový systém. Politici by mi mohli být ukradeni a měl bych klid!

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
zaměstnanec a daňový poplatník,
zastupitel malé obce

Seznam rubrik