Diskuse

Hrdinství za pětku .... A za kolik svoboda?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Queribus

25. 3. 2008 10:56
Nebuďme zbabělí.

Jakékoliv potírání vlastních svobod, jen aby jsme náhodou neurazili boha, či zvěstovatele některého z národů naší planety je cesta do pekel. Machometáni si musí zvyknou na skutečnost, že jejich "prorok" je pro nás jen kravským lejnem, ať si ho doma uctívají jakým způsobem chtějí, ale tady rozhodujeme my o tom, co je povolené a co zakázané. A to, že mají někteří méně stateční strach z teroristického útoke vyznavačů koránu jen potvrzuje,že muslimové chtějí rozhodovat o našich životech. To, že brněnští muslimové nevyšli do ulic, nezapalovali auta a nestražili výbušniny přeci neznamená, že jsou lepší než my. To přeci normální člověk nedělá. Jo a mimochodem, říkáte, že kdo vylepil ty plakátky je srab, dobrá, mohl se podepsat(policie už by ho z něčeho obvinila). Zato muslimové jsou strašně stateční, kdaž trhavinou zabíjejí ženy a děti.

0 0
možnosti

drevorubec

19. 5. 2008 11:54
Re: Nebuďme zbabělí.

Snažil jsem se poukázat na to, že principielně je zbabělé udělat anonymní štěk a schovat se za případné oběti, které se k činu nemohly vyjádřit. Jinak rizika fanatické části muslimstva pro Evropu jsou známá. Kdo před nimi schovává hlavu je EU. Zatím jsem neviděl žádný koncept, který by případná rizika řešil a potíral....

Např. kdo kdy se zůčastnil nějaké bohoslužby v mešitě v Britanii a pak vylezl s obžalobou, že tamnější klerik podněcuje k násilí a nenávisti?

0 0
možnosti

ant.

20. 3. 2008 21:57
Terorismus nelze potlačit terorem...

...ale lze...a je to asi jediný účinný způsob, jak fanatikům, propagujícím náboženství vzniklé na poušti mezi velbloudími zadky ukázat, kam skutečně patří...(Y);-)

0 0
možnosti

drevorubec

21. 3. 2008 7:35
Re: Terorismus nelze potlačit terorem...

Asi to bylo špatně pochopeno. Tady je musíme eliminovat, ale tam mezi dunama a velbloudama je nechat naprosto napospas. Snažil jsem se sdělit, že zabíjení neviných civilistů na Středním východě vychovává další hordy fanatiků.

A proti téhle blbé politice boje proti terorismu (stejně blbé jako Bush se svým IQ tykve) se já vymezuji. Taky jsem psal, že tady v Evropě jsme k jejich móresům příliš tolerantní. To ale nelze kompenzovat vražděním neviných tam .......

0 0
možnosti

Kolumbo

20. 3. 2008 20:33
Co to všichni s tím

Mohamedem mají? Co si mám o Mohamedovi myslet já, bezvěrec? O chlapovi, kterému Bůh diktoval závazný návod na život, o chlapovi, co si zamiloval šestiletou Aišu, vzal si ji a "manželství naplnil" až v jejích devíti letech? Protože nevěřím v Boha, nemůžu ani připustit, že s ním Mohamed hovořil. Byl buď cvok nebo vůdce, který si tímto způsobem chtěl podepřít autoritu. Proč bych si z něho nemohl dělat srandu? A že Moslemíni zuří - to se jim má ustoupit, protože je jich moc? Kdokoli může začít něco uctívat - a pokud se nad předmětem uctívání někdo ušklíbne, má uctívač taky právo zapálit na ulici auto nebo vytlouct okna? Ve "spravedlivém rozhořčení"? To bychom museli chodit po špičkách kolem každého cvoka. A čím větší cvok, tím větší úcta, protože větší cvok bude i nebezpečnější.

0 0
možnosti

drevorubec

21. 3. 2008 7:40
Re: Co to všichni s tím

Rád bych, kdyby to co píšu bylo čteno pečlivěji. Na karikatuře jako takové jsem nekritizoval nic. Vadilo mi za A - použití neoriginálního plagiátu a za B - anonymní schovávání za ženy a děti, které mohou být nejsnažším útokem fanatika. Pokud je autor akce hrdina, bude nosit karikaturu na triku. Pak bych ten článek nepsal vůbec. Sám mám vážné výhrady proti malé toleranci islamistů vůči ostatním názorům. A to jsem psal.

0 0
možnosti

petr štursa (velmi arogantní)

20. 3. 2008 20:21
Damy a panove

vsimnete si jedne veci - v Brne jsou ctvrti, kam se za tmy neda vstoupit, pokud nejdete ve skupine, popripade nemate zbran (peprak je minimum), aniz byste vazne riskovai ztratu prinejmensim penezenky a mobiu. Policii to moc netavi.

Bezne se po celem meste vykradaji auta, me ho vykradli pod okny policeni stanice.

Vsude po sloupech jsou vylepeny nalepky "ne zakladnam", sou tam vic, nez pul roku. Nic se s tim nedela.

Jakmile se obevily plakaty s mohamedem, policie to zacala vysetrovat, rano nalepeny, do dvou odpoledne vsechny pryc.

0 0
možnosti

lunak

21. 3. 2008 9:12
Re: Damy a panove

Pro bolševické mozky v Brně symptomatické...

0 0
možnosti

Wrunx

20. 3. 2008 11:19
No nevím...

zda  "Na počátku 7. století bylo hnutí okolo Mohameda logickým rozuzlením." ... asi je to věc názoru.

0 0
možnosti

drevorubec

20. 3. 2008 14:06
Re: No nevím...

Kmeny, které pocházejí od Abrahama měly tradičně jednoho Boha. Zvláštní je, že muslimové respektují židovské proroky, ale Židy jako národ nenávidí. Stejně tak s Ježíšem a křesťanstvím. ... jelikož se podobná historie opakuje i mezi katolickým vyznáním a protestantským hnutím, tak jsem z toho usoudil, že je to princip, který přiměje část věřících, aby stávající - lidsky "zahnilou" církev buď reformovali nebo nahradili.

Ještě, že Bůh je nad tím vším a neposuzuje lidi podle toho, do jakého uskupení patří....

0 0
možnosti

lunak

20. 3. 2008 11:03
Váš článek

se mi velmi líbil a rád bych mu dal i karmu. Nemůžu se však ztotožnit s vaším hodnocením vystavení Mohamedovy karikatury. Ta sice není nijak objevná a kvalitní, ale na popularitě jí dodala právě nepřiměřená reakce některých muslimů. Bát se případných následků ze strany věřících islámu považuji za totální defétismus, stejně jako vyhýbání se kritice poměrů v některých arabských státech. Lidé si pro projevení svých postojů vybírají různé způsoby, někdy i anonymní. Buď se jim nechce nést vlastní kůži na trh, nebo mají někdy i hlubší důvody. To ale neznamená, že musí nutně mlčet. Vystavení karikatury v Brně je kvalitativně stejným činem, jako vyvěšení tibetské vlajky na radnicích měst či na oknech parlamentu. Nic v podstatě neřeší, ale alespoň upozorňuje. Hysterické reakce některých politiků a "připo..ců" by nás měly nechat v klidu. Jinak díky za téma.

0 0
možnosti

oram

20. 3. 2008 10:57
Napsáno

zajímavě,lidsky a bohužel s Vámi nelze než souhlsit.Ne Bohužel že jste to napsal,ale že si to spousta lidí v této zemi neuvědomuje a nejedná podle toho.To se ale týká všech radoby si říkajících si civilizovaný stát.Máte ode mne karmu.

0 0
možnosti