Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M

26. 2. 2008 14:11
Na rovinu rikam ze

bych zkousl americkej radar za vymenu za zruseni viz. Sice trochu nevyhodnej kseft, ale budiz no... Americkou naturu nemam rad, ale mam rad nejaky americky veci - fotbal, baseball, Burger King:), chtel bych videt skyline i jinde nez ve Frankfurtu, krajina na stredozapade taky vypada pekne. Strucne receno, podivat bych se tam chtel, ale jakkoliv ten pohovor muze byt formalni (anglicky umim, penez mam taky celkem dost), tak ho povazuju za nedustojnej. Tim spis, kdyz po nas furt neco chcou (mysleno tuhle radar, tuhle ucast armady kdesi v "jejich" valce) a jsme pro ne jakoze spojenec (na druhou stranu, jeste ze nejsem Polak...). Jenze tohle "zruseni" viz neni zruseni, je to prejmenovani viz. Bez jakekoliv narazky na nejakou stranu, tak tohle je jakoze danova reforma, kde jedna strana bude hlasit, ze zrusi dane.  Ale velmi taktne pomlci o tom, ze zavede "poplatky z prijmu". Takze dane nezrusi, ale zavede poplatky (ktere z hlediska ekonomicke teorie budou danemi)

0 0
možnosti

Milan

26. 2. 2008 14:07
Negace je taky přístup

To je pošušňáníčko. Rýpnout si. Člověk nemusí být vůbec nikdo, ale kopnout si to čecháčkovi udělá fakt dobře. Vážený pane a co jste pro bezvízový styk s USA udělal vy ? A jak by jste to vyřešil vy ? Ono to tak tam nebudu jezdit je pěkná kravina. Já na Vašem místě bych se lehce zastyděl protože tohle co píšete je moc plytké a zjednodušené. Ale určitě Vám pár lidiček co nemají zvýší karmu. Nashle a buďte zdráv.

0 0
možnosti

M

26. 2. 2008 14:17
Re: Negace je taky přístup

Coby pro ten bezvizovy styk mel delat? Od toho snad mame PLACENE politiky a uredniky, ne? Kdyz stavar postavi most, ktery spadne, tak budes zticha a pripadne kritiky "umlcis" slovy, ze co jste pro ten most udelali vy? To jako mam byt politikum vdecny? Ano, ja jim vdecny jsem a tenhle vdek vyjadruji tim, ze platim (byt nedobrovolne:) dane. Vdek holicce za to, ze mne ostriha zase vyjadrim tak, ze ji za to zaplatim, ale nebudu pred ni padat na kolena a libat ji nohy. To mozna budu delat, az to bude delat zadarmo. Nebo ty to delas uz ted?

0 0
možnosti
C

cargo

26. 2. 2008 14:06
fakta

1,předpoklá se, že el.formulář bude obsahovat + - stejné otázky 2,víza se neudělují na 10 let (do roku 2002 ano) ale na dva roky, toto zůstane zachováno, není tedy pravda, že formulář se bude vyplňovat před každou cestou 3,biometrické pasy se v ČR vydávají od 9/2006 pas je tedy investicí do mé osoby a ne do cesty do USA 4, vízum dnes stojí 131 USD (cca 2300Kč) a 185Kč poplatek za zaslání pasu domů...tohle odpadne 4, nemusím si brát den volna a na daný termín se dostavit na ambasádu USA...

Takže pokud jen tohle se změní, tak je to pro nás pozitivum.

Samozřejmě platí, že imigrační procedůra na letišti v US zůstává, ale ta platila i při udělení víza z Prahy. Vlepané vízum z ambasády nikdy nebylo automatickou vstupenkou na území USA, vždy záleželo na imigr.úředníkovi...tohle zůstává v platnosti

co se tedy mění: odpadnou poplatky, den dovolené na vyřízení v Praze a náklady na cestu do Prahy... a to si myslím, že je pozitivní

0 0
možnosti

M

26. 2. 2008 14:13
Re: fakta

Mas pravdu, ale treba tohle pro mne pro mne problem neni. Kdyz chci rohlik, tak proste musim nekam jit a "zabit cas" tim, ze stravim cas v obchode. Mne osobne vadi to razeni do druhe (treti) kategorie a myslel jsem, ze "zruseni viz" tohle zmeni...

0 0
možnosti

dust

26. 2. 2008 13:24
slovíčkaření

Jaksi se mimochodem zapomínáte zmínit, že vyplněním elektronického formuláře odpadá poplatek v řádů tisíců korun, k tomu náklady na cestu do Prahy.

Taky se zapomínáte zmínit, že nebude nutné dokládat spousty dalších dokumentů výpisy z účtu počínaje a potvrzením o studiu konče.

Když k tomu navíc přičtete, že dnes se odmítá cca 5% víz a předpokládá se, že odmítnutých elektronických formulářů bude nejspíš ještě méně, nevychází to tak špatně...

0 0
možnosti

KWS

26. 2. 2008 13:36
Re: slovíčkaření

...har, har, har... kde jsi vzal tech 5%? To jsou mozna ta ucesana cislicka ktere vydava ambasada ale realita je jina!

Pokud jste si prosel zadost o vizum tak take jiste vite jak ponizujici to je a jak se k vam ti jejich "urednici" chovali. Trosicku to ve me evokovalo pripravu pred transportem.

0 0
možnosti
OL

OndrejL

26. 2. 2008 13:10
Krasaveček

Vy máte ale sladkej obličejíček, jestli píšete tak jak se stylizujete tak to musí být žůžo

:-©:-©:-©

0 0
možnosti

Z.H.

26. 2. 2008 13:15
Re: Krasaveček

To je jen otazka hygieny.  :-P

Kdybych chtel vystavovat svoje fotky, tak budu na rajce.cz nebo libimseti.cz. Obavam se, ze tam ale nejsem.

Ale presto dekuju. Vite co se rika? Vy po mne kamenem, ja po Vas chlebem.

0 0
možnosti
KJSP

Kosovo je srbská provincie

26. 2. 2008 13:08
souhlas se vším co bylo v článku napsáno

USA s ODS z nás dělají totální hlupáky. Vůbec nevím, proč bychom měli o nějaký bezvízový styk usilovat, tj. doprošovat se, škemrat. Nechtějí bezvízový styk, tak ho nechtějí. Recipročně jsme ho měli pro USA zavést už dávno. A mohli jsme stát hrdě a vzpřímeně.

0 0
možnosti

Buba

26. 2. 2008 13:04
velice zajímavý článek

díky moc

0 0
možnosti

Z.H.

26. 2. 2008 13:10
Re: velice zajímavý článek

Take dekuji. Pochvala vzdycky potesi.

0 0
možnosti
VM

Si0

26. 2. 2008 12:58
Ten článek mi sdělil 2 informace:

1.) Jakmile si zajedu na dovolenou na Kubu (do Libye mne to netáhne), tak mohu na USA zapomenout, takže nejezdit na Kubu.

2.) Pokud chci po nejbližších 10 let jezdit do USA dál relativně bezproblémově, tak je nejlepší si ještě teď vyřídit klasické vízum postaru (samozřejmě nejdřív nový pas).

0 0
možnosti

Huhukoktejl

26. 2. 2008 13:02
Re: Ten článek mi sdělil 2 informace:

Někde jsem zaregistroval informaci, že po zavedení "bezvízového" styku stará víza nebudou platná ...ale za tuto informaci neručím..

0 0
možnosti
HS

Hari Seldon

26. 2. 2008 12:51
Bez viza do zeme neomezenych moznosti

Hezky napsane. Souhlasim s autorem blogu, ze o uplne volnem cestovani do USA se hovorit neda. Ale i tak vidim pozitivni posun:

1. Odpada neprijemna navsteva velvyslanectvi.

2. Jestli jsem to dobre pochopil, tak to bude zadarmo.

Biometricky pas si ted musi stejne vyridit kazdy, kdo potrebuje novy a jak nekdo predtim trefne poznamenal, tak formular se stejnymi otazkami musi vyplnit kazdy, kdo se blizi k hranicim USA, takze v tom se nelisime od ostatnich. Komu se to nelibi, tak si cestu do Spojenych statu muze klidne odpustit a komu to nevadi, tak to akceptuje. Osobne si myslim, ze podobny rezim zavedou postupne i pro ostatni staty, ktere maji s USA "bezvizovy" styk. V nasem pripade se otestuje jak tento novy system bude fungovat. Je to maly "bombonek" za nasi pomoc na Balkane, v Afganistanu a Iraku a take za nasi vstricnost ohledne radaru v Brdech. Nase vlada nam -v tomto pripade- trochu zjednodusila cestovani do Severni Ameriky. Vic dojednat asi neslo a ja to beru pozitivne. 

0 0
možnosti

Z.H.

26. 2. 2008 13:20
Re: Bez viza do zeme neomezenych moznosti

Ad 1 mate pravdu. Ad 2 neni jeste dano.

Ale jen pripomenu, ze pointa, kterou jsem sledoval, byla, ze se vlastne nejedna o "bezvizovy styk" dle chapani definice "vizum" a ze i "hovno" se da dobre prodat, pokud se spravne zabali a odprezentuje.

0 0
možnosti

Drakobijce

26. 2. 2008 12:48
Nevim, na co si stezujete?

Ten papir (formular) musi v letadle vyplnit kazdy - at uz vizum ma, ci nikoli (ten bily - pro ty, co maji vizum) ma o nekolik (malo) otazek (trivialnich) mene.

Je uspech ze nemusite pred cestou do Prahy, ze nemusite zaplatit cca 100 US$? A pozor vizum na 10 let dostavaji pouze lidi, kteri cestuji do USA za obchodem. Jinak na rok - a cena je stejna.

Takze jeste jednou - je to uspech?

Ja myslim, ze je. Vsechno ostatni jsou akorat trapne kecy, vcetne toho o radaru.

0 0
možnosti
KJSP

Kosovo je srbská provincie

26. 2. 2008 13:10
Re: Nevim, na co si stezujete?

není to úspěch. je to jen další ponižování

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
zaměstnanec a daňový poplatník,
zastupitel malé obce

Seznam rubrik