Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

honzarov

5. 2. 2009 22:52
Od NERVu nic nečekám

Tihle pánové neviděli výrobu a prodej ani z televize. Jinak po zvýšení snížené sazby DPH z 5 na 9 % jsem u známých zaregistroval, že si drobné stavební práce začali dělat svépomocí. Ono pro obyčejného smrtelníka bylo těch 5 % jako pakatel a radši nechali dělat řemeslníky. Ale těch devět se zaokrouhlí na deset a lidi už začínají počítat, že by ušetřili.

.

Takže v jistých souvislostech se návrh ČSSD snížit sníženou sazbu DPH nejeví zase jako úplný nesmysl. Ale nenavrhl to NERV, tak to stojí za houby.

.

Souhlasím s tím, že snížení jednoho procenta z pojištění podnikatelům nic neřeší. Problémem není drahý zaměstnanec, ale malá poptávka po výrobcích a také službách.

0 0
možnosti
D

drevorubec

6. 2. 2009 8:23
Re: Od NERVu nic nečekám

Díky za komentář. Také si myslím, že není důležité, kdo změny navrhne. Spíše, když nějaké rozhodnutí "smrdí" politikou, tak bývá špatné.

Přitom princip ekonomiky je jednoduchý:

Peníze musí protékat skrz co nejvíce lidí, takže daňová úleva musí být zavedena agresivně tam, kde velký podíl na ceně tvoří lidksá práce. (Typicky řemeslníci a další služby). Samozřejmě je dobré uvažovat okrajově i o masových výrobách, typicky automobilový průmysl.

Tím, že peníze tečou skrz více stupňů, stat dostane víc na DPH. I když třeba po menších částkách.

0 0
možnosti
I

IJNovak

5. 2. 2009 20:24
Jak mohou spasit ekonomiku její hrobaři???

Zázraky se nedějí, kdo je zvyklí ničit, nebude budovat, kdo jenom dělal loutku ke škodě národa, má nyní národ zachránit? Co Dlouhý dokázal a zač je Goldmann platí? Za to co zničil a nebylo toho málo. Tento mizera nevymyslí projekty k rozvoji národa, ale ke svému prospěchu (Tatru Aero Poldi) a jiné skryté formy likvidace ekonomiky ČR. Topolánek je zcela ve vleku zločinců, kteří mají zájem na hlubokém úpadku a poté III.WW, Co dělá Dlouhý v Trilaterální komisi,jaké úkoly plní? Je tato skrytá forma nátlaku na činitele známa? Je tato Vláda ČR zvolena PSP ČR či dosazena nějakými iluminátory?

0 0
možnosti
D

drevorubec

5. 2. 2009 22:48
Re: Jak mohou spasit ekonomiku její hrobaři???

Taky jsem jako volič zklamaný. A upřímně pochybuji, že naši zvolení zástupci budou pracovat pro nás a naše obecné blaho. Co můžeme my jako plebs je kritizovat a upozorňovat ... a příště nevolit. Ale na druhou stranu, težko si z "kosích bratrů" vybrat. Jeden za 18, druhý bez dvou za 20.

Jinak současná krize trošku napovídá, že se ve světě možná děje něco většího, co jeplánováno na pozadí. V tomto článku jsem se vystříhal konspirací.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS