Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GKB-

Glock každopádně bez -e

16. 12. 2008 15:15
Pche, mám daleko lepší téma

Od nového roku platí novela zákona o nem. pojištění, kde je stanoveno, že 1-3 dne ne neplatí, 4-14 den platí zaměstnavatel (nemocenskou). OVšem je tam také uvedeno, že vydávání neschopenek se řídí správním řádem, což je pole dosud neorané a nabízí mnohé zajímavé otázky, např.

1/ Jak se neschopenka bude jmenovat? Rozhodnutí o pracovní neschopnosti?

2/ jaké bude mít náležitosti? Bude mít odúvodnění s odvoláním na příslušný § příslušného zákona? Bude tam poučení ve smyslu "proti tomuto rozhodnutí se lze odvolat do ..."

3/ Kdo bude účastníkem řízení? I takový pacient? A bude se muset k diagnóze vyjádřit? A co když nebyude s diagnózou spokojen, bude se dávat lhůta pro písemné vyjádření? 8-o

Tohle je podle mne větší kočkopes než téma v blogu.

0 0
možnosti
D

drevorubec

17. 12. 2008 13:37
Re: Pche, mám daleko lepší téma

Chtěl jsem jednou psát o zdravotnictví. O tom, jak je špatné, že bez úplatku lze jen velmi těžko  zaregistrovat nové zdravotnické zařízení a téměř nemožné udělat smlouvu s VZP. Dále o nesmyslnosti úhradových paušálů, kapitačních platbách, které vlastně znevýhodňují mladé lékaře, kteří by chtěli začít, ... atp.

Když jsem nasbíral dost materiálu, tak jsem si uvědomil, že jsme v Čechách a že kdyby se prováděly platby ryze za úkony, tak všechny zdravotní pojišťovny budou bez peněz a nebude za co ani vykuchat slepé střevo.

Ale je to vražedně široké téma, které je na knihu a ne na článek.

Máte pravdu, že jsem si pro poslední článek vypíchl banální téma, ale když jsem se dříve snažil neúnavně upozorňovat, jak se kde děje bezpráví, tak to nebylo k ničemu. Občas se hodí téma, které stojí spíš za úsměvnou glossu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
zaměstnanec a daňový poplatník,
zastupitel malé obce

Seznam rubrik