Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pretorian

28. 8. 2008 14:06
Je úsměvné,

 jak naše vláda ústy pana ministra zahraničí kličkuje a snaží se vysvětlit, že Kosovo bylo něco úplně jiného než Osetie a odvolává se na to, jak tam byla dlouhá jednání (asi má na mysli to v Rambouillet, kde dostalo Srbsko naprosto nepřijatelné ultimátum) a na to kolik států Kosovo už uznalo.Přitom se Srbsko původně také

jen pokusilo vojensky "nastolit zákonnost" v odbojné provincii . Že je tato dlouhodobě rájem narkomafie ví už úplně každý - termín kosovsko- albánská mafie u nás už dávno zlidověl. Srbsko si ale od NATO vysloužilo bombardování bez mandátu OSN  a světe div se, ne jen vojenských jednotek v Kosovu, ale celé civilní infrastruktury v Srbsku. Rusko toto provedlo v nesrovnatelně menší míře a už se bleskurychle pořádají sbírky na pomoc Gruzii, jejíž prezident se evidentně zhlédl v Tudjmanově útoku na Srbskou Krajinu, které nikdo nepomohl a která měla za následek vyhnání statisíců Srbů, ale bohužel mu ten hazard díky Rusům  tak dobře nevyšel.  

0 0
možnosti
L

lovermann

27. 8. 2008 21:49
Ano

Jednoznačně karma+ za snahu o to, aby lidí začali aspoň trochu přemýšlet. R^

0 0
možnosti
JO

Okos

27. 8. 2008 19:47
Pro autora malinké doplnění informací.

Aby byla situace v Kosovu stejná, tak by to muselo vypadat tak, že by Albánie musela rozdávat albánské pasy a zbraně kosovským Srbům. Poté by Albánie musela napadnout Srbsko, a provést jeho okupaci pomocí stovek tanků, leteckého bombardování kazetovými bombami a střelby do civilních cílů. Poté by si Albánci museli obléknout modré přílby a prohlásit se za mírové síly a přitom vyhazovat do vzduchu srbské železniční mosty a podminovávat tratě. Potom by Albánie musela uznat samostatnost Kosova. Pak by se Albánie chovala stejně jako Rusko a Kosovo by byl stejný případ jako Jižní Osetie. Nesnáším blby, kteří se nám snaží namluvit že USA nebo Albánie rozdávali v Kosovu jejich pasy, nebo že tam některý z těchto států prováděl okupaci jako Rusko nyní v Gruzii.

0 0
možnosti
O8

objektiv 81

27. 8. 2008 21:43
At uz se v Kosovu stane cokoliv, tak

USA a EU budou podporovat nezavislost Kosova. Srbske zlociny jim prijdou vhod jako argument pro nezavislost Kosova. Albanske zlociny jsou tise prehlizeny! Nekdo by mohl namitnout rok 1999, kdy Srbove bojovali v Kosovu!

1. K tomu urcite meli důvod (albansky separatismus

2. Albanci behem II. svetove valky byli fasiste a vrazdili Srby!

Namitky, ze Albanci jsou puvodnimi obyvateli Balkanu jsou opravnene. V tom pripade Srbove musi vratit cele Srbsko. Cast Albancum, cast Rekum, cast Italum. A Belosi se musi stahnout z americkych kontintu. Turci z Male Asie, Spanelove (pokud tento narod smichany z Arabu, Germanu, Gotu existuje) by mel opustit Spanelsko. Urcite by Baskove a Katalanci meli ziskat nezavislost. Anglicane by se meli stahnout z ostrovu... Atd...

A propo, co by kos. Srbove delali s albanskzmi pasy8-o???

0 0
možnosti
ML

meyla

27. 8. 2008 19:12
Imperium vraci uder?

S Ruskem je to stejne jako s jeho hymnou – je vlastne sovetska, resp. imperialni (coz je totez) a me jde mraz po zadech, kdyz ji slysim na olympiade a vzpominam na leta „sojuz nerusimij respublik svabodnych“, tedy na leta, kdy se zaviralo za nic a nikdo nic nesmel – a to nejen v Rusku, ale zato diky Rusum (prominte pane prezidente, diky Sovetum). Mam jednu otazku k zastancum nevinnosti tohoto neoimperia  – mam jeho postoj uznat Abchazii a Osetii chapat tak, ze zitra uzna Cecensko? Nevidim Srbsko jako jedineho vinika kosovskeho konfliktu, stejne jako nevidim Rusko jako jedineho vinika konfliktu gruzinskeho. Na to staci mala nasobilka. Jen chci rici, ze postup Ruska je imperialni a ze nikdy jindy ani jiny nebyl. A chtel bych videt kazdeho hrdinu, zastavajiciho se dnes „nevinneho“ Ruska, jak by obstal pod neustalym, dlouhodobym a arogantnim tlakem nam dobre znameho vseobjimajiciho medveda, jehoz nezvanou navstevou je nyni poctena Gruzie.

0 0
možnosti
AH

alex hart

27. 8. 2008 20:20
Re: Imperium vraci uder?

Meylo, Meylo, nikdo Vám přeci neříká, že máte milovat Rusy. Bylo by ale velmi dobré vnímat, že velmoci jsou prostě velmoci, a to jak USA, tak Rusko, tak nakonec Čína, o které se zde pro jistiotu raději nemluvilo vůbec. Šlo zde o pouhé konstatování, že se u nás měří dvojím metrem, že naš média nejsou ani vyvážená ani objektivní. A že vy když viníte Rusy z imperialismu (a já dodám že jistě právem), tak nějak tiše zapomínáte na milované USA. Atd, atd. .

A vo tom to celý je. Jenže, když se u nás řekne Rusko, tak se některým lidem zatmí před očima. A nejen to, ono se jim zatmí, i když někdo řekne, "Zkuste prosím konečně historii vnímat objektivně a každému měřit stejným metrem". V tu ránu se zde sesype celý pytel amerických vlezpr*elků, kteří asi ani nejsou objektivního pohledu vůbec schopní.   

0 0
možnosti
K

kenitsok

27. 8. 2008 17:50
zcela výstižný článek

Opravdu jsem neslyšel jeden přijatelný důvod, proč se takto měří dvojím metrem. Je to asi jako kvíz pro čtenáře, aby si udělali sami obrázek. Já osobně  v tom vidím jenom mocenské zájmy a naše sráčaská vláda  nejde vůbec s lisem a, ale proti němu. Myslím, že o volbách se přesvědčí, že se chovala  vlezdoprdelsky a půjdou od válu. Chci už konečně kompetentní,  suverenní a ne lhářskou politiku.!

0 0
možnosti
JU

urbi001

27. 8. 2008 18:03
Re: zcela výstižný článek

Přesně tak. Je zapotřebí rovnocenně začít jednat s ruskými generály!

0 0
možnosti
M

milanalois

27. 8. 2008 17:43
Není vhodné srovnávat Kosovo a Osetii.

Zatímco Albánci měli svůj národní stát a další národní stát tedy nezbytně nepotřebovali, Osetijci svůj národní stát zatím nemají a proto na něj mají právo, a to na území, které tradičně dlouhodobě a kompaktně obývají.

0 0
možnosti
D

drevorubec

28. 8. 2008 8:33
Re: Není vhodné srovnávat Kosovo a Osetii.

Ale srovnávat z titulu mezinárodního práva na celistvost hranic by to šlo ne?

0 0
možnosti
T

tromi

27. 8. 2008 17:36
karma

R^R^R^

0 0
možnosti
K

kion1

27. 8. 2008 17:20
Volič Národní strany

Souhlasím.

Ten dvojí metr, je přinejmenším podivný.R^

0 0
možnosti
EC

AKSAMIT

27. 8. 2008 17:18
Karma,

je to presne,jak pisete,akorat modromozci to nechteji videt,ale nereknou jediny protiargument....

0 0
možnosti
JU

urbi001

27. 8. 2008 18:02
Re: Karma,

Coby modromozek jsem níže s autorem vyslovil souhlas. Starší rudomozci mají ve věci jasno už od doby, kdy mávali osvoboditelům ze Sovětského svazu, ti méně starší pak radši počkají na průzkumy veřejného mínění, aby se správně rozhodli:)

0 0
možnosti
RB

erben3

27. 8. 2008 17:17
.

R^ Karma, není co dodat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
zaměstnanec a daňový poplatník,
zastupitel malé obce

Seznam rubrik