Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jondr

8. 4. 2008 16:48
Jestli nechápete,

k čemu bylo vytvoření systému POLOsoukromých (protože regulovaných) pojišťoven, tak rovnou řekněte, že tady mohl zůstat socialismus. Dnes si každé zdravotnické zařízení může spočítat, zda se mu vyplatí koupit nějaký přístroj, protože mu OBCHODNÍ PARTNER = pojišťovna zaplatí za jeho používání nějakou CENU. Danou sice vyhláškou, ale celý vztah je založen na dobrovolnosti. Státní hospodaření takhle prostě nefunguje nikde na světě. Vždycky byste skončil u povolování, dotací... To, že je dneska CT minimálně v každém okresním městě a obešlo se to bez byrokracie a úplatků, je zásluhou této aspoň poloprivatizace. Asi nepamatujete, jak naše zdravotnictví zaostávalo za světem před rokem 1989 a nevidíte, že dnes je na běžné evropské úrovni.

0 0
možnosti

drevorubec

9. 4. 2008 8:12
Re: Jestli nechápete,

Podobne blbe funguje i socialni pojisteni. .... Jinak mily pane, poloprivatizace je horsi nez dobre pripravena privatizace.

V prostredi, ktere bylo zpusobil tento paskvil jenom bordel a tunely. Znovu opakuji, kdyz je dana vyse plateb a vyse uhrad, tak kde mate prostor pro konkurencni prostredi? Co to je za blbost?

Vite o tom, ze ta vase poloprivatizace zpusobila diktat pojistoven nad doktory?

Novy doktor si chce zalozit praxi, ma potencial pacientu, ale VZP s nim neuzavre smlouvu, protoze se proste tak rozhodne. Doktor tedy ani nemuze zacit podnikat, protoze tezko bude nutit klienty, aby se prehlasovali k jine pojistovne.

Z pohledu pacienta je to jeste horsi. Nemuzete si vybrat svobodne doktora. Pojistovna vam da seznam svych smluvnich partneru a tim to hasne.Proberte se a zacnete premyslet. Dekuji

0 0
možnosti

jondr

9. 4. 2008 9:35
Re: Re: Jestli nechápete,

Žádná pozitiva? Tak se proberte vy, podívejte se aspoň trochu, jak to funguje jinde (budete se divit, ale podobně) a pak se odstěhujte do Běloruska, tam to mají určitě lepší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
zaměstnanec a daňový poplatník,
zastupitel malé obce

Seznam rubrik