Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

fren440

18. 3. 2008 19:22
vykon

snad je výkon menši nez příkon ne?

0 0
možnosti

hella.k

18. 3. 2008 16:26
Vážený

Vážený, mám dojem, že jste napsal velmi fundovaný příspěvek do blogu, kde mají lidé typu Polaneckýho, Kříže a dalších zatemněné mozky Smlouvou s občany a Cestou po modré. Tím, že jste popsal pravdivě co si myslí 2/3 národa, jste na sebe poštval lidi, kteří nechtějí slyšet pravdu a jsou stejně zmanipulováni Cestou po modré, jako byli zmanipulováni lidé před rokem 1989 Cestou po rudé. Já osobně vám za tento článek děkuji.R^

0 0
možnosti

Jiří Pecl

20. 3. 2008 14:14
Re: Vážený

R^

0 0
možnosti

K@rel

18. 3. 2008 15:33
Radar si představuji jako analogii

kukátka u bytových dveří. Stát potřebuje vědět co se děje před jeho hranicemi a co se k němu blíží.

A to, že vadí rusům je spíš argument pro to, si ho co nejdřív pořídit.

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

18. 3. 2008 15:08
Ten předposlední odstavec

... je opravdu k smíchu. V 1991 byla kolona zničených vozidel (tanků, BVPček, náklaďáků,...), která zůstala na silnici z Kuwait City do Basry dlouhá 25 km. A nebyl tam žádný nafukovací tank. V roce 1991 měl Irák třetí nebo čtvrtou NEJVĚTŠÍ armádu světa.

Kde se prosím mažou mozky takovým způsobem, který předvádí autor blogu?Sice má snahu, ale zdá se mi, že také trpí selektivní slepotou - vidí jen to, co chce. Některé věci jsou diskutabilní, některé zčásti pravdivé a některé z mateřské školky. Rv

0 0
možnosti

drevorubec

18. 3. 2008 15:40
Re: Ten předposlední odstavec

Místo nekonstruktivního napadání doporučuji více číst a sledovat události. Zvláště ty v roce 1991 v tomto případě.;-D viz. http://www.army.cz/avis/pdf/ar3pril.pdf

„Irák úspěšně využil tisíce polyuretanových, pěnových maket techniky jako klamných cílů,“ potvrzuje podplukovník Jiří Plachý z Vojenského technického ústavu ochrany v Brně.R^

0 0
možnosti

Stará kára

18. 3. 2008 14:57
Malý dotaz

Podle vás vláda, která na začátku volebního období má řešit nečekaný problém ho musí odložit k ledu? A počkat do příštích voleb, aby si vyžádala mandát svých voličů?

Ona ta vláda totiž nemá (podle vaší logiky) ani mandát na odmítnutí (v tomto případě odmítnutí věci dokonce již před jejím nástupem rozjednané).

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

18. 3. 2008 15:10
Re: Malý dotaz

No jasně, typický syndrom "o nás bez nás". Asi nejlepší řešení v intencích tohoto názoru by bylo, aby ministři obcházeli domácnosti a od všech chtěli vyjádření s podpisem a štemplem. Rv

0 0
možnosti

fren440

18. 3. 2008 14:50
Highway Alaska

Po napadení USA Japonske se budovala silnice pustinami severu, aby v případě napadení mohla být rychle přesunuta vojska na Alasku. USA nebyla schopna bránit celé západní pobřeží. Kdyby Japonci napadli Aljasku a zmocnili se ner.surovin. Nikdo by je z Asie nikdy nedostal. Silnice nikdy nebyla pouzita a zarůstá trávou a lesem. Existují strategická rozhodnutí, která protivníka odstrasí a tou je i obranný raketový systém.

0 0
možnosti

Mirco1

18. 3. 2008 14:48
Autorovi bych si dovolil poradit dostudovat historii...

.... zvláště ruskou a ruské "spojenectví" se slovanskými královstvími. Odkdy vůbec Rusko figuruje na eurasijské scéně a například jeho vztah k nejbližšímu slovanskému království polsko-litevskému, vyúsťující v trojí dělení Polska a po vídeňském kongresu v tzv. Kongresovku - a zkuse si o tom vůbec popovídat s Poláky, ono to nebude jen o té 80leté bolševické zkušenosti (kdy se ruské imperiální cíle nezměnily a metody jen o něco víc zbrutalizovaly).

0 0
možnosti

drevorubec

18. 3. 2008 15:45
Re: Autorovi bych si dovolil poradit dostudovat historii...

Ovšem z pohledu Zemí koruny české to vypadá trošku jinak: 1300 let plenění Germány, Franky, Švédy a jediné dvě země, které nám pomohly bylo Polsko a Rusko.

Co se týče historicky špatné zkušenosti Polska s Ruskem, tak si z dějepisu pamatuji , že to bylo spíše Prusko (bývalý Řád německých rytířů), které primárně Polské království obsadilo. Rusko se pak jen přiživilo a kdoví jestli to nebylo v prospěch Poláků, které by jinak pohltili Germáni.

Dovolil bych si poradit dostudovat historii ....R^

0 0
možnosti

Menno Coehoorn

18. 3. 2008 14:47
Rusko a spolahlivý spojenec?????!!!!!!

Pozrite rešpektujem Váš názor,ale nepoužívajte klamstvá alebo polopravdy na jeho potvrdenie. Týka sa to hlavne Vášho tvrdenia o spolahlivom Ruskom spojencovi.To ste vyčitali s Palackého kníh? Rusko nebolo nikdy v celých dejinách nikomu spolahlivým spojencom a Slovanským národom už vobec nie.Stačí sa pozriet ako sa zachovalo v dejinách k Ukrajincom a neustále vojny proti Polsku, ako pomohlo Srbsku vo vojne?Keby nebolo germánskych Francuzou,Talianov a Anglicanou tak zostane sucastou R-UM.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

18. 3. 2008 14:38
Já chci být chráněn. I preventivně

Vy nevěříte, že nějaká blízkovýchodní země vyvine raketový zbraňový systém do 20 let. Hm. Oni třeba takoví Indiáni (dej jim Manitou plné věčné loviště bizonů) taky věřili, že přes moře přijde bílý moudrý muž. Přišel. A měl pušky a děla proti lukům a oštěpům. V minulosti byl vynalezen a vyroben tank , aniž by dokonce někdo hrozil nějakou protizbraní. Podle mě je reálné, že někdo vyrobí nějakou zbraň, která bude schopna přes půl Zeměkoule k nám doletět a ohrozit nás. Budeme čekat, protože teď skutečně nic reálně nehrozí? No můžeme. Otázkou je, co budeme dělat, až budeme v situaci těch Indiánů. Pokud takovou situaci bezpečně vyloučíte jednou provždy, budu proti radaru (z důvodu zbytečného plýtvání prostředky). Pokud to nejste schopen na 100% vyloučit (bez ohledu na termín, o kterém stejně jen můžeme spekulovat), tak nechám spokojeně ohledně obrany státu konat vládu, dle jejího nejlepšího vědomí a svědomí, které s veřejným míněním má v tomto ohledu málo co do činění.

0 0
možnosti

Josefaprav

18. 3. 2008 14:26
Karma.

Velice dobrý příspěvek k zamyšlení nad mnoha argumenty autora. Vytkla bych Vám jednu chybu, kterou odpůrci radaru stále dělají. Zapomeňte na jaderný reaktor. I když se to zdá vzhledem k plánovanému výkonu neuvěřitelné, příkon radaru nepřevýší 50kW a na to stačí menší dieselová elektrocentrála než jakou mají běžně nemocnice pro zabezpečení operačních sálů a životně důležitých zařízení. Není to perpetum mobile, ale velkého výkonu při relativně malém příkonu se dosahuje úzce směrovaným paprskem, vysokou účinností anténního systému a pulzním provozem. Z tohoto hlediska můžeme laicky přirovnat radar k urychlovači částic.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS