Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

pidla

13. 6. 2008 14:19
Sice

s mnohým z tohoto článku souhlasím, ale nějak moc z toho radost nemám. Ani si asi neumíte představit, že i ta blbá ženská, která jde na potrat něco cítí, a věřte ,že o psychice toho opravdu moc nevíme. A celý ten článek je bohužel hlavně psán jen z hlediska toho nechtěného dítěte. Víte ,co je nechtěné dítě! Jsou jich plné děcáky, osobně znám dvě takové ženy, dodnes mají pocit, že v něčem selhaly, že je to jejich vina. Takže nevím, jestli je vše jen takto černobílé.

0 0
možnosti

Helena

7. 3. 2008 17:44
Jste neporozumel

Rva je videt , ze vite naprosto prd. Ona totiz kazda zena muze za zivot potratit treba 20x , aniz by o tom vedela. Coz vy zrejme ani netusite a hreajete si na moralniho soudce.

0 0
možnosti
D

drevorubec

27. 3. 2008 8:59
Re: Jste neporozumel

Pani Heleno, nesmite cist pouze nadpis. Pak byste jiste vedela, ze nikoho nesoudim.

V clanku jsem se zabyval za prve tim, jak a proce je dulezite vazne uvazovat, jestli krok na ktery dava nas pravni rad zene pravo, nakonec zena provede a za druhe, jestli je rozumne, aby zena, ktere se po nepovedem potratu narodilo zdrave dite, vedla po letech soudni spor a riskovala, ze jeji dite bude mit psychicke trauma z faktu, ze ji matka nechtela.

Jinak tpo, ze se zenam stava potrat spontanne, aniz by to mohly vetsinou ovlivnit, to vi i celkem male dite, tak o tom nebylo potreba psat.

0 0
možnosti
J

jonee

29. 2. 2008 20:41
Feministické husičky

Pane Horčičko, moc hezký článek a přesně podle očekávání jste rýpnul do bolševicko-feministického hnízda. Asi o tom napíšu diplomovou práci, protože tímto fenoménem (potrefených feministek) se už musí někdo seriózně zabývat.

0 0
možnosti

Helena

29. 2. 2008 21:09
Re: Feministické husičky

Co ma zpackany zakrok nemocnice, ktera defakto prave chybu priznala sd feminismem a s husickami , chudacku?Rv

0 0
možnosti

Z.H.

29. 2. 2008 19:17
aftermath neboli dozvuky

Milé čtenářky a čtenáři, chtěl jsem všem poděkovat za Vaše názory, díky kterým znám i pohledy z úhlů, které mne nenapadly. Polemika nad citlivými tématy nikdy nemůže ublížit. Myslím, že život a jeho ochrana je mnohem důležitější téma, než kašpařiny našich politiků. Lidé spolu nemusí souhlasit, přesto se mohou navzájem pochopit.

 

0 0
možnosti

Jiří Pecl

1. 3. 2008 8:58
Re: aftermath neboli dozvuky

R^

0 0
možnosti

Petra

29. 2. 2008 18:46
To je zase snůška průjmu

Pan autor o tom ví prd. Já o tom taky vím prd, neb patřím mezi šťastnější část žen, které mají manžela a jsou zabezpečené a na dítě jsme se oba těšili. Proto nebudu moralizovat a plkat o něčem, o čem vím houby. Absurdní je přirovnávat buňky, které právě prošly rýhováním, človíčkem. Pan autor mnoho inteligence nepobral Rv

0 0
možnosti

kačka

29. 2. 2008 19:00
Re: To je zase snůška průjmu

Buňky, které právě prošly rýhováním, sice nejsou človíčkem, ale už je to nový život, který je podle našeho práva hoden ochrany. Bez oněch buněk by se človíček nikdy nevyvinul. Když jste ne na dítě těšila, určitě jste o něm neuvažovala jako o shluku buněk, ale jako o nenarozeném dítěti.

0 0
možnosti

Helena

29. 2. 2008 18:22
Aby autor clanku porozumel o cem pise:

slova te pani co se soudila:.

"Žalobu jsme nepodávali kvůli tomu, že se narodila, ale kvůli tomu, jak se k nám nemocnice zachovala a za způsobenou psychickou újmu. Dnes nás mrzí, že se nenarodilo i to druhé děťátko z dvojčat. Celý zákrok byl vlastně zbytečný a pak také neuvěřitelně traumatizující."

Takze mlcte a stydte se vy autore. RvRvRvRvRv

0 0
možnosti

P_E_T

29. 2. 2008 17:43
Není to dítě...

To by to podle mě mělo zaznít.

Ve chvíli, kdy žena zjistí, že je těhotná, aniž by počítala s tím, že bude v nejbližší době maminkou a bude chtít rodinu, tak to není dítě, ale věc. Je to TO. A ona přemýšlí, jestli TO chce nebo nechce. Pokud nechce a jde na potrat, zůstane to navždy jen TO. Pokud ho chce, nechá v sobě vyrůst a porodí, stane se TO dítětem. Ale ona nezabíjí člověka, protože TO člověkem ještě není.

0 0
možnosti

Petr V.

29. 2. 2008 17:49
Re: Není to dítě...

Smim se zeptat, kdy se podle Vas meni TO v dite? Muzete to podporit nejakym vedeckym dukazem? Ve vyvoji ditete neni nikde zadny zlom, kdy by bylo mozno urcit, ze predtim to dite neni. Uz od okamziku poceti ma urceny vsechny geneticke znaky - a v dobe, kdy se u nas bezne provadi interrupce, uz ma na rukou a nohou prsty a tluce mu srdce (a ma nezridka jinou krevni skupinu nez matka, takze TO urcite neni soucast jejiho tela, jak se mnohdy argumentuje).

Vase "logika" je jen alibismus pro umlceni vlastniho svedomi, nic vic.

0 0
možnosti

Efka

29. 2. 2008 17:14
nerozumim

Jen nechapu jak si odporci potratu predstavuji situaci, kdyby tedy hypoteticky donutili zenu, v zajmu prava ditete na zivot, dite donosit a porodit... co potom, vemou si ho oni odpurci domu a zajisti mu plnohodnotny a krasny zivot? Asi ne, ze... dite skonci v lepsim pripade nekde v kojenaku, v horsim v popelnici... ale hlavne ze jsme ho "zachranili"... a nazor ze na dite nekde cekaji nejaci milujici rodice, co nemuzou mit deti... bezte se podivat do detskych domovu, deti je tam dost, jen o ne nikdo nestoji, tak proc tam pridavat dalsi...

0 0
možnosti

kačka

29. 2. 2008 17:33
Re: nerozumim

Ženu asi opravdu nikdo nedonutí nechat si dítě, které nechce. Proč by si ho ale měl brát někdo domů? Ona ho počala a je za něj odpovědná.

Všichni obhájci potratů by měli poděkovat své matce, že uvažovala jinak, když je čekala.

0 0
možnosti
KT

Lilioeres

29. 2. 2008 16:51
Ja sama jsem na potratu byla,

i pres veskerou antikoncepci sem otehotnela.S pritelem jsme meli hezky vztah,byli jsme do sebe hodne zamilovani.Jeho reakce me vsak napsto sokovala-misto veskere podpory volal hned do 3 nemocnic,aby se zeptal kolik to bude stat a kdy nejdriv by me mohli vzit .Jeho matka byla z toho take na nervy ,chudak syn pry jeste kvuli me nedostuduje a vkzazala mi,ze tedy potrat bude pro nas vsechny nejlepsi.Samozrejme jsme se rozesli,a vickrat sem o nem neslysela,jen se ozval jake to bylo a jestli mi uz je dobre a nic vic.

Co jsem pak mela delat?Mit dite s nekym takovym , o kom vim,ze o nej ani on,ani jeho rodina nestala a ani by nemeli zajem ho nekdy videt?Navic jako studentka jsem nemela zadne penize a s pomoci rodicu jsem take nemohla pocitat.mela jsem ho dat k adopci?Abych cely zivot vedela,ze mam nekde dite,ktery jsem musela dat pryc jen kvuli tomu,ze ja sem ho nemohla uzivit a tatinek se na nas vykaslal?

Co byste radili pak???

0 0
možnosti

Putzmeister

29. 2. 2008 17:14
Re: Ja sama jsem na potratu byla,

Snad jen jednu radu bych si dovolil dát - pošlete všechny moralizující chlápky i zakyslé ženštiny tam, kde záda ztrácejí slušné jméno, a buďte v klidu... Je to Vaše rozhodnutí, je to jen a pouze Vaše věc - a pokud existuje nějaký Pánbůh, tak jedině on má právo se k tomu nějak vyslovit...

0 0
možnosti

Leopold Ruber K.

29. 2. 2008 16:31
hamba

Ta zena by se mela stydet.

Ja si jen gratuluji k tomu ze takova jako je ona nebyla mou maminkou.

J

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2762x
zaměstnanec a daňový poplatník,
zastupitel malé obce

Seznam rubrik