Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

artN

26. 2. 2008 16:49
pán nechápe

Pán asi nechápe rozdíl mezi stavem před a po. Jednak není pravda, že musíte cosi prohlásit, já např. prohlásil, že s výbušninami umím a na Kubě jsem byl a vízum jsem dostal. Stačí nelhat. K vízu bylo někdy třeba dokládat příjmy, stav účtů apod. tzv. dokazovat, že máte vazby v ČR a nechcete tam zůstat, dále se dělaly problémy zejména mladým lidem bez těchto "vazeb". Vše posuzovat konzulární úředník. Zásadní rozdíl je ten, že dříve nás USA braly jako potencionální imigranty a gastarbaitry a my museli dokazovat, že to nejsme, nyní jen prokazujeme, že nejsme potencionální bezpečnostní hrozba, vyplněním nějakého dotazníku, který si oni pouze projedou na počitači, úředník už rozhodovat nebude. Žádné prokazování příjmů, posuzování zda-li jsme potencionální nelegální imigranti bez vazeb v ČR. Možná už v USA pochopili, že s dolarem za 16,80 se tam už nehrneme dělat v prasečáku. V tom je ten rozdíl a kdo ho nechápe je buď zaslepenej nebo méně chápavej. Nový systém prostě vízum není.

0 0
možnosti

Bob

26. 2. 2008 17:37
Re: pán nechápe

Takže pak nás čeká bezvízový styk, který bude vzorem pro celou EU. Akorát to prosím vysvětlete v Německu nebo Anglii a dalších zemích. Bohužel si totiž stále myslí, že při bezvízovém styku stačí jen koupit letenku a letět do USA. Jsou totiž nějak nechápavý, zaslepeně nepochopili, jaké výhody jim tento nový systém bez víz přináší. A co je horší, dokonce mluví, že jim chtěj Američané zavádět elektronická víza. Předpokládám, že vy jim ten rozdíl jistě vysvětlíte, nicméně doporučuji se předem obrnit trpělivostí. Ne každý člověk tak jako vy rozezná, že žádat dopředu o povolení vstupu, ještě za to s největší pravděpodobností zaplatit, je bezvízový styk

0 0
možnosti

Zdeněk Bernard

26. 2. 2008 16:41
Ověřujte fakta!

Pane Hořčičko,

nic proti Vám, ale ověřujte alespoň základní fakta.  ;-OVelký umělec pan Pojar doposud díkybohu žije. V loňském roce byl např. oceněn na filovém festivalu v Karlových Varech.    Vyvarujte se pro příště podobnému faux pas!

0 0
možnosti

Z.H.

26. 2. 2008 16:59
Re: Ověřujte fakta!

Za toto upozorneni uprimne dekuji. V hlave jsem si pomichal pana Pojara s panem Trnkou. Nestastne slovo jsem v textu opravil. Potreboval jsem do textu jeho Medvedy, protoze jsou to kouzelne postavy. Doufam, ze jsem panu Pojarovi neublizil, ale pointa glosy je nemenna. Jeste jednou diky.

0 0
možnosti

pramel

26. 2. 2008 16:29
Souhlas

Vidím to velmi podobně, díky za článek. Jen bych doplnil o jeden aspekt: Ty biometrické údaje se USA snaží nerecipročně vyrazit i z těch států EU, se kterými mají "klasický" bezvízový styk. EU naopak vydala už min.dvakrát společné prohlášení, ve kterém USA upozorňuje na to, že občané nových států EU nemůžou být dlouhodobě bráni jako druhořadí (a být znevýhodňováni a omezováni při cestování). Komu tahle nová dohoda mezi USA a ČR bude sloužit, je nabíledni...

0 0
možnosti

maer

26. 2. 2008 15:44
03

a tím, že budeme mít na svém území radar se nejen nestanem vazalem američanů, ale ochráníme se i před rusáckou rozpínavostí. Rus nikdy neví, kdy končí jeho země, a z  toho plyne hoodně problémů, Poláci a Ukrajinci by mohli vyprávět. Navíc Rusko jde dolů, klesá populace, hodoty neexistují, je možné, že se časem rozpadne a jeho nástupnické zemičky zdědí nejen zbrojní arzenal vcetne vilogickych, chemickych a jadernych zbrani ale i ambice plest se do evropske politiky. Muze se tam ujmout stejne iracionalni, nasilnicky a kruty rezim, jaky dnes vidime v Iranu. Vubec neni spatne se chranit proti hrozbe z vychodu a jihovychodu

0 0
možnosti

Z.H.

26. 2. 2008 15:58
Re: 03

Nevim, nejsem rusofil, ale presto bych s hodnoceni Rusu jako naroda byl zdrzenlivejsi. Co provadeli oni ve zminenem Polsku, Ukrajine nebo treba u nas ma sve paralely chovani jinych aspirantu na svetovou velmoc v blizke ci delsi minulosti. Zacal bych systematickym vyvrazdovanim jihoamerickych indianu Spanely, totez na severu anglosaskymi presidlenci a mohl bych pokracovat.

Jenom vim, ze referendem jsme se dobrovolne rozhodli byt soucasti EU a EU znamena vice nez 350 mil.obyvatel, nadprumernou zivotni uroven a vzdelani.

Asi budu celkem osamely v nazoru, ze Rusko neni pro EU hrozba pri normalne nastavenych obchodnich a diplomatickych vztazich. Maji ropu a nerostne bohatstvi. Chteji prodavat a zvysovat svoji zivotni uroven. Okupaci EU by nic neziskali, prave naopak.

Nemyslim si, ze rusofobie je dobry pristup....

0 0
možnosti

maer

26. 2. 2008 15:39
02

Ano svět ovlivňují mocnosti nikoliv malé země a my se musíme rozhodnout s kým držet basu. Vzhledem k tomu, že američani na rozdíl od rusů nemají problém s pluralitou, demokracií, politickou soutěží a lidskými právy, kloním se ke spolupráci s američany byť mohu mít výhrady k lecčemus. Ale i to souvisí s americkými výhodami. Kde kdo totiž ví, jací jsou američani, jak žijí uvažují, konzumují, jakou mají politiku, kulturu. Naproti tomu, o Rusácích se toho ví málo buď proto, že to sami tají, nebo proto, že nejsou zajímaví, nebo protože to nemají (životní úroveň, slabá kultura, neexistující politika (diktatura), nízká vzdělanost).

Myslím, že kdybychom měli o Rusácích/sovětech tolik informací jako o amících, mnozí z nás, kteří dnes radar odmítají, by nad radarem jásalo a požadovalo nejen radar ale i rakety.

Jedno zlaté pravidlo pro středoevrop. národy - drž se daleko od rusáků, nebo se staneš jejich vazalem.

0 0
možnosti

maer

26. 2. 2008 15:39
01

Představa,že budeme hrát stejně významnou roli jak velmoci je mírně řečeno naivní, silněji řičeno p-itomá.

Být stranou znamená dát se všanc bezohlednějšímu.

Musíme si tedy vybrat, kdo bude náš starší brácha. A máme na výběr mezi rusákem a američanem. je tu ještě lehce starší akorát jednou provždy infantilní a schizofrenní bratříček (EU) - ten ale vždy bude "pozadu", protože neví a nebude vědět, co chce.

0 0
možnosti

J i ř í

26. 2. 2008 15:35
Hlavně vše zkritizovat!

Když někdo kritizuje současnou vládu, že aspoň nějaké ulehčení vyjedná (že nemusím platit 100 $, určitě ulehčení je), měl by současně říci, co v této věci vykonala vláda ČSSD, o níž se nezmiňuje.

0 0
možnosti

Z.H.

26. 2. 2008 15:42
Re: Hlavně vše zkritizovat!

Kazda mince ma dve strany. Ja se snazim poukazat na tu, co neni zrovna videt.

Co se tyce te, ktera videt je, tak jsem nepopiral, ze zmena vizoveho rezimu bude zjednoduseni administrativniho ukonu. Ale nejedna se o zavedeni bezvizoveho styku.

0 0
možnosti

premysl

26. 2. 2008 15:22
Zacni od zacatku

Ja bych zacal tim, jestli ma vubec mistr Horcicka pravdu. Chtel bych ty podminky cist na vlastni oci, ne prenesene.

0 0
možnosti

PetroleumLampoIdorablo

26. 2. 2008 14:43
Což není v ODS nejpopulárnější pohádkou

tá o chytré horákyni? No a to je pohádka v praxi.

0 0
možnosti

iL2

26. 2. 2008 14:15
umím nebo neumím zacházet s výbušninami?

Zajímalo by mě, zda je lepší uvést do dotazníku pravdu, že umím zacházet s (některými) výbušninami, nebo zda uvést, že to neumím a vědomě jim lhát?? Býval jsem voják z povolání a tak nemohu klidně tvrdit, že neumím něco, co jsem se několik let učil.. Nebo je to tak, že dokud nemám průkaz pyrotechnika, tak vlastně s výbušninami zacházet neumím ?? ???

0 0
možnosti

iL2

26. 2. 2008 14:18
Re: umím nebo neumím zacházet s výbušninami?

Mně je nějaké vízum do USA u zadečku, nikdy tam nepojšdu, ať už z důvodů ekonomických, nebo rpoto, že nesnáším delší cestu.  Jde mi jen o princip. Co až se mě na stejnou otázku budou ptát naše ptákomodré úřady, které rády "novoty" z USA bezvýhradně kopírují? ???

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS