Zdeněk Horčička

Kosovo - proč naše Ministerstvo zahraničních věcí mlčí?

30. 04. 2008 11:15:20
Dne 6.2.2008 projednávala poslanecká sněmovna budoucí status Kosova. Jak je zvykem u našich politiků, bez valného rozhodnutí. Musím řící, že v tomto případě NAŠTĚSTÍ. Příspěvek ministra zahraničních věcí K. Schwarzenberga byl postaven na polopravdách a událostech posledních 10ti let před zahájením okupace Kosova silami NATO. Vůbec nezohlednil mnohasetletý vývoj Srbského království a ani poválečný vývoj od roku 1945. Velmi smutné od ministra předkládat příspěvky složené z půlky faktů a pololží.

Odkaz na jednání PSP ohledně Kosova zde:

http://www.mzv.cz/wwwo/mzv/default.asp?id=56135&ido=21408&idj=1&amb=1

Po jednostranném vyhlášení nezávislosti Kosova a následném prohlášní MZV z 18.2.2008 jsem psal článek, který měl vést k zamyšlení nad otázkami mezinárodního práva, které se neuplatňuje dle spravedlnosti, ale politické preference. Kosovo a křivdy, kterých se NATO a později OSN dopustila na Srbech jsou křišťálově čistým důkazem. Prohlášení MZV zde:

http://www.mzv.cz/wwwo/mzv/default.asp?id=55963&ido=10544&idj=1&amb=1

Vzhledem k vyváženému poměru sil na naší politické scéně se v oficielní rovině z naší strany nic neudálo, takže K. Schwarzenberg nemůže dát volný průchod své politické preferenci. .. NAŠTĚSTÍ.

Nicméně, po té, co jsem se dále zajímal o náš odjakživa spřátelený národ Srbů, bych svůj původní článek "Kosovo - Nebezpečná hra mocných" nazval spíše "Kosovo - Zločiny a zvůle mocných".

V zájmu objektivity nebudu dále situaci ohledně Kosova komentovat. Pokud máte zájem o toto téma, uděláte si názor sami. Nejste malé děti. Chtěl bych jen poděkovat redaktorům České televize a zejména panu Dvořákovi za vyvážený dokument "Uloupené Kosovo", který doplňuje mozaiku informací o Balkánu o informace, které nejsou běžně dostupné. Z nepochopitelných důvodů se dokument zatím nevysílal, ale jedna dobrá duše mi poslala odkaz ke stažení. Přeposílám dál:

http://www.iskladka.cz/download.php?file=1208464342_uloupen%C3%A9+kosovo.avi

Je mi líto zmařených životů a bezpráví, které se v té oblasti již po léta děje. Vztahy mezi obyčejnými lidmi obou etnik, které v Kosovu žijí, neměly šanci se kvůli politickým a mocenským ambicím zejména Albánie a UČK normálně rozvíjet. O to větší zklamání přinesly akce NATO a OSN, které taktéž neměly cíl dosáhnout nějakého spravedlivého stavu.

Autor: Zdeněk Horčička | karma: 19.87 | přečteno: 1401 ×
Poslední články autora